In België is het verboden om vuurwapens te bezitten, tenzij je voldoet aan enkele zeer strikte voorwaarden.

Maar wat kan je dan doen om je te wapenen tegen onverwachte agressie? Wat mag wel en wat mag niet? En moet je je wel wapenen?

Als er zich een ramptoestand voordoet waarin er voor langere tijd geen beroep gedaan kan worden op de nutsvoorzieningen en overheidsdiensten, gaan mensen uiteindelijk honger krijgen en op zoek moeten naar eten.

Ik kan me voorstellen dat als je kinderen huilen van de honger, je er alles aan zal doen om hen te geven wat ze nodig hebben. Je weet dat er in de buurt iemand wel nog een voorraad levensmiddelen bezit. Eerst ga je er vriendelijk om smeken, maar later ga je het gewoon pakken. Gewapend en met geweld indien nodig. Soit, dat vermoed ik toch.

Later meer over vuurwapens, messen, zelfverdediging, en wetgeving, want daar moet ik meer over weten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *