In geval van nood kan het zijn dat je je thuis moet achterlaten. Dan zou het wel ideaal zijn, mocht je een veilige ‘bug out’ plaats in de buurt van je woning hebben waar je naartoe kan. Deze locatie zou zich idealiter op stapafstand van je woning moeten bevinden.

Ik heb zo’n plaats gevonden, op 15km van ons huis. Dat is perfect fietsbaar / wandelbaar. De uitgestippelde route bevat voor meer dan de helft land- en bosweggetjes. Ideaal om low-profile te reizen dus.

Er zijn 2 opties. Met de fiets & fietskar. Of te voet. We zouden de tocht ondernemen met 2 jonge kinderen (7 en 3 jaar oud) en onze evacuatie tas (BoB). Voor elke optie gaan we een aparte route uitstippelen en uittesten.

In de fietskar past een kind + de BoB of de 2 kinderen en de BoB op mijn rug, al is het met 2 kinderen wel wat krap in de kar. De oudste zou de tocht eventueel ook al met de eigen fiets kunnen maken. Het reizen wordt in beide opties sowieso makkelijker naarmate de kinderen ouder worden.

In de fietskar zitten steeds de volgende materialen:

 • fietspomp
 • reparatie set lekke band
 • fietslampen
 • sloten om fietsen en kar vast te maken in geval we ze moeten achterlaten

Hideout wish list:

 • rocket stove voor kamerverwarming
 • compost toilet
UPDATE 06/02/2014
2 replies
 1. Sharon
  Sharon says:

  What can the worse happened if economic collapse is here in Belgium? You are probably the 2nd. Belgian I have found to be a prepper. I am thinking just ways how to hamsters canned foods and water supply (in bottles)…but thats about it. I cannot imagine on the run with my children suffering this way.

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] kennen. Eerder had ik het al over het gebruik van topografische kaarten om de ideale weg naar je hideout uit te stippelen, maar ook een goede kennis van je onmiddellijke omgeving kan van pas komen […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *