verslavingen - zelfredzaam

Verslavingen worden onderschat. Afkicken van verslavingen verzwakt een mens. Ik ben zopas gestopt met koffiedrinken en terwijl ik dit niet eens zag als een echte verslaving, moet ik er nu toch de hele tijd aan denken + het resulteert in hoofdpijn en lichthoofdigheid (ofwel maak ik dat ervan en zit het gewoon tussen mijn oren).

Afkicken van verslavingen maakt je zwak, zorg dat je van je verslaving afraakt voor je in een shtf situatie verzeild geraakt.

Stel dat je in een situatie zit waarin je opeens al je verslavingen moet missen, dan ben ik liever voorbereid en stop ik nu al met zoveel mogelijk verslavende zaken, dan moet ik me daar in een shtf situatie alvast niet meer druk om maken.

En verslavingen da’s dus niet alleen heroïne en cocaïne he, denk ook eens aan:

  • uiteraard alle andere hard drugs
  • wiet
  • tabak
  • alcohol
  • koffie
  • suiker

De 4 laatste puntjes zijn voor veel mensen toch wel van toepassing, rokers zijn er minder en minder, maar suikerverslaafd is ongeveer iedereen in het Westen, verander gewoon je eetgewoonten eens naar suikervrij en je zal zien hoe zwaar je eigenlijk wel aan de zoetigheid hangt.

Om maar te zeggen dus dat je je beter niet teveel afhankelijk maakt van de kleine geneugten des levens, want die kunnen in een situatie waarin je je creativiteit, vastberadenheid en energie meer dan nodig zal hebben om te overleven dus wel eens een serieuze domper op je voorbereidheid zetten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *