eten_uit_eigen_tuin_zelfredzaam

Deel van ons plan tot zelfredzaam leven is ook te testen wat er net moet gebeuren om te kunnen eten uit eigen tuin.

Lees hier over de voorbereiding, het plan en het verloop van week 1.

Maar het omvormen van onze siertuin tot een groentetuin schiet naar mijn mening echt voor geen meter op. We zijn ondertussen 1 maart ofte week 4 sinds de start en de voorbereidende grondwerken zijn nog steeds niet afgerond (en het gaat hier ocharme om hoop en al 65m²).

Het spitten blijkt een echte k**tejob, zeker als je de fysiek van een computernerd hebt. Machinaal zou het hele omzetten in het slechtste geval een paar uur in beslag nemen, maar ik wil het allemaal met de hand doen. Dit is de enige manier om in te kunnen schatten hoeveel werk het zou zijn moesten we dit in geval van nood helemaal opnieuw moeten doen op een andere plek, het is naast een zelfredzame dus ook een echte prepper oefening.

Het vinden van voldoende tijd om me bezig te houden met het grondwoelen is echt niet evident, de combinatie met een eigen zaak en een gezin met 2 jonge kinderen is veel meer dan een fulltime job (de zaak alleen is al meer dan een fulltime job). Maar dat hadden we al voorspeld…

Verder dabben

Dag 3 (15/02):

Eén van onze 6 percelen  zal worden gevormd door wat ooit ‘ne kouwen bak’ was. Dit is een soort mini-serre gevormd door een stenen omranding met glazen platen erover. Toen we het huis kochten, was dit deel van de tuin helemaal overwoekerd en kon je de bak zelfs niet zien liggen. Ik heb het laatste hoekje van de bak vandaag vrijgemaakt en omgespit, hij is uiteindelijk 7,75 meter lang op 1,35 breed en we gaan er dit eerste seizoen de peulvruchten inzetten.

eten_uit_eigen_tuin_week2_zelfredzaam

eten_uit_eigen_tuin_week2_zelfredzaam

eten_uit_eigen_tuin_week2_zelfredzaam

Operatie groentetuin – dag 3: 4 uur op de teller

Dag 4 (16/02):

Nog meer van hetzelfde, 1,5 bed klaargemaakt: omspitten en compost erin dus.

eten_uit_eigen_tuin_week2_zelfredzaam

eigentuin_week3_1

Operatie groentetuin – dag 4: 4 uur op de teller

Dag 5 (22/02):

Deze namiddag 2 halve bedjes omgekregen. Nog 1,5 bed te gaan, het einde is in zicht!

eigentuin_week4_1

Operatie groentetuin – dag 5: 3 uur op de teller

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *