Safety Hammer Evolution - LifeHammer

Ik heb enkele weken geleden een Lifehammer Evolution besteld om vanaf nu mee te nemen in de wagen. Akkoord, niet echt een typisch prepper product, maar eerder gewoon uit veiligheid. En het kan altijd van pas komen als er in geval van nood eens een raam gebroken dient te worden…

Uitpakken

life_hammer_safety_evolution_verpakking1

life_hammer_safety_evolution_verpakking2

life_hammer_safety_evolution_verpakking3

De hamer wordt geleverd met een bevestigingsbeugel voor in de wagen. De binnenkant van de verpakking bevat de nodige installatie-instructies.

life_hammer_safety_evolution_verpakking4

Opvallend is het klevertje met de waarschuwing de hamer niet zomaar in te drukken als test. Deze klever stond oorspronkelijk niet op de verpakking en plakt over de info van de gordelsnijder, misschien is hier eerder al eens een accidentje mee gebeurd dan.

Want dit product mag dan wel een Red Dot Design Award gewonnen hebben, het blijft iets freaky hebben dat dat zomaar eender welke raam aan diggelen kan knallen gewoon door er tegen te drukken.

Enerzijds zou je verwachten dat een Lifehammer deel uitmaakt van het standaarduitrusting van elke wagen, anderzijds is het een product dat in de verkeerde handen echt wel wat schade kan aanrichten.

Installeren

life_hammer_safety_evolution_installatie1

De beugel laat zich makkelijk installeren, het inbussleuteltje is meegeleverd.

life_hammer_safety_evolution_installatie2

life_hammer_safety_evolution_installatie3

Ik heb hem nu geïnstalleerd naast de bestuurderszetel. Af te wachten of hij daar niet in de weg zit bij het in- en uitstappen.

En een ander twijfelpuntje: de kinderen. Met een 3- en een 7-jarige in de wagen moet ik het nut vs. het mogelijke gevaar van zo’n hamer / mes combo in een kinderhandje toch eens afwegen.

Vanaf nu gaat de hamer mee in de wagen, het zal zich snel genoeg uitwijzen denk ik. En de volgende stap is het ding eens uittesten op een verdwaald raam natuurlijk…

Koop de Lifehammer Evolution hier, (<- affiliate link naar Bol.com, door via deze link te kopen, steun je zelfredzaam.be met een paar Eurocent 🙏).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *