flessenwater_zelfredzaam

Akkoord, flessenwater is het simpelst, je draait de stop eraf en begint te drinken. Door velen wordt het weggelachen als de voorbereiding van de luie prepper en het is in zekere zin ook overbodig zolang het leidingwater drinkbaar is, zoals hier in Vlaanderen het geval is.

Maar flessenwater is mogelijk wel de enige bron van water die niet radioactief besmet is zoals het leiding, regen- en mogelijk zelfs grondwater in geval van een nucleaire ramp. Daarom ook mijn keuze om een deel van de watervoorraad toch in kant-en-klaar flessenwater aan te leggen.

Ik ben op zoek gegaan naar het goedkoopste bronwater in flessen van maximum 2 liter. De 5 literflessen zijn niet handig in dagelijks gebruik. Ik kom uit bij het Everyday water van Colruyt: http://www.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/5125/

collectandgo_everyday

collectandgo Everyday 2L – zelfredzaam

Dit water kost 0,18 Euro per liter. Ik heb steeds 3 rijen van 5 pakken opgeslagen in een donkere koele ruimte, elke pak bevat 6 flessen van 2 liter, da’s dus al 180 liter of voor 15 dagen drinkwatervoorraad voor het gezin.

Het totale volume van mijn watertoren is 50 x 50 X 100 cm, een ruimte die de meeste mensen wel kunnen missen in hun huis.

Ik vul ook steeds de voorraad aan wanneer ik flessen verbruik. De flessen die ik laatst kocht hebben een vervaldatum van 15/04/2016, da’s dus een houdbaarheid van een kleine 2 jaar, maar ik geloof dat ze een pak langer houdbaar zijn dan dat. En je kan het natuurlijk nog steeds filteren als je twijfelt.

Het is geen fancy water en er zit volgens sommigen te veel Chloor in, anderen vinden het niet lekker. Ik ga er in dit geval vanuit dat het gecontroleerd is en anders niet in de handel zou zijn, ik ben geen specialist. En ik drink het niet voor de smaak maar tegen de dorst, want anders ga je dood.

Volgende keer: leidingwater.

Deze post is de eerste in een reeks van drinkwatergerelateerde posts. Elke post legt een deel uit van de voorzorgen die ik heb genomen om steeds voldoende drinkwater in huis te hebben. De inleidende post lees je hier.

1 reply
 1. xavier van de ven
  xavier van de ven says:

  hey

  ik ben xavier ik zelf sla water op nu wat ik je wou zeggen ik ben er zowat een eeuwigheid mee bezig maar je moet weten dan kraantjjeswater fluoride in zit aluminium en ander zware metalen ; regenwater is ok als het goed filtert ik wil zeggen ook dit water word bevuilt met chemtrails en alles wat ze in atmosfeer rondgooien , ik zelf heb een zuiverings syteem staan tussen mijn waterleiding het is wel wat duur maar de moeite waard, ik hoop dat ik wat heb kunnen helpen met dit ? moest je kijken naar infowars dan weet je de laatste dingen die gebeuren ik persoonlijk stek er veel van op het adres is , http://www.infowars.com/watch-alex-jones-show/ , je ziet maar 🙂
  see ya bro en hou je veilig
  xavier

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *