Envirofit G3300 Rocket Stove

In mijn zoektocht naar oplossingen om onafhankelijk van de geleverde nutsvoorzieningen te kunnen koken en verwarmen, kwam ik uit bij de raketkachel (rocket stove). Op zich is dit verrevan een nieuw concept, maar voor mij was het in ieder geval iets nieuws, zoals eerder gezegd, ik begin nog maar net met het hele ‘zelfredzaam leven’ onderzoek.

De raketkachel is één van de meest efficiënte manieren om te stoken en te koken. Het is bovendien een verrassend simpele constructie.  Ze worden bijgevolg dan ook massaal verkocht (en zelf gemaakt) in tal van 3de wereldlanden en ze worden bv. ook bedeeld in vluchtelingenkampen.

Er bestaan raketkachels in alle maten en gewichten. Van draagbare ’emmers’ om een potje op te koken tot en met grote stookvaten gekoppeld aan ingemetste afvoerkanalen die hun warmte afgeven in een heel ruimte.

Maar in beide gevallen heb je dus enkel wat takken nodig om het te laten werken.

Ik heb dan ook een raketkachel besteld bij envirofit.nl. Het is een draagbaar modelletje (G-3300), waarvan er wereldwijd al zeer veel zijn verkocht en wat dus z’n strepen eerder al heeft verdiend.

Later kan ik misschien eens een eigen raketkachel proberen te bouwen of zelfs proberen een raketkachel centrale verwarmingssysteem uit te tekenen voor in onze bug out schuilplaats. Er is online veel info over raketkachels te vinden, op www.rocketstove.org vind je tevens links naar het bouwen van je eigen raketkachels.

Maar eerst en vooral al eens goed leren stoken en koken met onze Envirofit emmer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *