Ik heb ondertussen uitgemaakt dat ik – naast het huis prepgewijs op orde krijgen – een paar ‘packs’ wil gaan samenstellen. Hieronder enkele eerste prepperlijstjes.

Ik voorzie een pack – een draagtas – voor thuis en eentje voor onderweg. Die voor thuis is een grote tas om mee op pad te nemen indien het huis onbewoonbaar zou blijken, en die voor onderweg is een kleinere tas met als doel net om thuis te geraken.

Ik heb me ondertussen wat meer kunnen verdiepen in de preppermaterie en wat me meteen opvalt, is het grote aantal webshops dat zich hier reeds op toelegt. Op verschillende sites kan je kant-en-klare gevulde evacuatietassen, geraakthuistassen en zelfs hele prepperkasten kopen.

Vast staat dat het niet goedkoop is je kant-en-klaar pakketje veiligheid te kopen.

Wat ik dan ook wil onderzoeken, is welke zaken ik echt NODIG heb, want de verleiding bestaat om gewoon gigantisch hard gadgets te gaan hoarden. Hebbedingetjes die je dan achteraf eigenlijk niet nodig blijkt te hebben…

De packs

Voor onderweg: De geraak thuis tas
Voor thuis: De evacuatie tas

En verder

In alle packs zou ik een mini survival kit willen steken. Ook ga ik de wagen voorzien van extra gear, zodat deze een zo goed mogelijk bug out vehicle wordt. En tot slot moet ik ook eens dringend een EHBO inventaris maken, zowel voor wat de thuisapotheek betreft als voor de EHBO kits in de wagen, de hide-out en de packs.

UPDATE 06/02/2014

Ik las ondertussen op het preppers.nl forum ook nog dat er zoiets als een Every Day Carry (EDC) pack bestaat. Uit te maken of ik dit nog al een apart pack moet zien of dat het deel uitmaakt van de geraak thuis tas.

2 replies
 1. vertigo88
  vertigo88 says:

  Beste,
  Zelf draag ik al een EDC. Ik heb een soort van banaan/draagtas aangekocht en daar kan ik mijn portefeulle en GSM in de main compartiment kwijt. Er is nog een kleiner vak aan waar ik een multitool + alluminium doosje in heb waar een briket, visgerief, compas, dafalgan, naaigerief, een beetje extra cash en nog wat kleine prullen in zit en deze is ingewikkeld met parrakoord.
  Daar ik in Brussel werk zit er ook een klein plan in om mijn weg naar huis te vinden. Wat wel van pas is gekomen met de aanslagen in Brussel en al de afgezette wegen.
  Met andere woorden mijn EDC is eigelijk een soort van veilig thuis komen kit dat steeds bij me is want met een kit in de wage dat in een mogelijke gevaar zone staat is geen optie voor mij. Een kleine compacte kit dat ik de hele weg naar huis kan dragen en hopelijk niet nodig heb. Want geef zelf toe dat een hele rugzak wat heen en weer gesleur is om thuis te geraken en waar je waarschijnlijk de helft niet van gebreukt op dit traject een last is. Moest het een Bug Out Bag (BOB) zijn is dit een andere zaak daar je van confort naar geen comfort gaat en je hier toch wat nodig zal hebben. Momenteel is de mijne nog aan de maak. Ik tweifel tussen een afsluitbare doos of een rugzak. Of een combinatie van beide maw een voor in de wagen (de doos dan) en een rugzak dat ik uit de wagen kan halen om de wagen achter te laten op een gegeven punt.
  Alles zou wel veilig opgeborgen zijn in de garage en meegenomen worden als dit echt nodig is.
  Want in mijn ogen is een Bug Out het laatste wat ik zou doen. “The last sollution”.
  Vergeet niet samen sta je sterker, al gaat het hier om familie, vrienden, kennissen, buren, …
  Daarom vind ik een goede band met de buren wel een pluspunt. Leen nu al eens wat van je buren of als zij iets te kort komen leen het hen. Zo kan je al zien wie er te vertrouwen is en er voor je zou kunnen zijn en visa versa.
  Ik ga het er hier bij laten rusten, zou nog kunnen door ratelen maar dit is niet echt mijn site he.
  Het spijt me voor de lange post. Maar de site haalt wel het een en het ander boven in me. Er ligt momenteel een pen en papier naast me en tips en dergelijke schrijf ik zeker op om thuis toe te passen.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *