flessenwater_zelfredzaam

Flessenwater

Akkoord, flessenwater is het simpelst, je draait de stop eraf en begint te drinken. Door velen wordt het weggelachen als de voorbereiding van de luie prepper en het is in zekere zin ook overbodig zolang het leidingwater drinkbaar is, zoals hier in Vlaanderen het geval is.

Maar flessenwater is mogelijk wel de enige bron van water die niet radioactief besmet is zoals het leiding, regen- en mogelijk zelfs grondwater in geval van een nucleaire ramp. Daarom ook mijn keuze om een deel van de watervoorraad toch in kant-en-klaar flessenwater aan te leggen.

Ik ben op zoek gegaan naar het goedkoopste bronwater in flessen van maximum 2 liter. De 5 literflessen zijn niet handig in dagelijks gebruik. Ik kom uit bij het Everyday water van Colruyt: http://www.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/5125/

collectandgo_everyday
collectandgo Everyday 2L – zelfredzaam

Dit water kost 0,18 Euro per liter. Ik heb steeds 3 rijen van 5 pakken opgeslagen in een donkere koele ruimte, elke pak bevat 6 flessen van 2 liter, da’s dus al 180 liter of voor 15 dagen drinkwatervoorraad voor het gezin.

Het totale volume van mijn watertoren is 50 x 50 X 100 cm, een ruimte die de meeste mensen wel kunnen missen in hun huis.

Ik vul ook steeds de voorraad aan wanneer ik flessen verbruik. De flessen die ik laatst kocht hebben een vervaldatum van 15/04/2016, da’s dus een houdbaarheid van een kleine 2 jaar, maar ik geloof dat ze een pak langer houdbaar zijn dan dat. En je kan het natuurlijk nog steeds filteren als je twijfelt.

Het is geen fancy water en er zit volgens sommigen te veel Chloor in, anderen vinden het niet lekker. Ik ga er in dit geval vanuit dat het gecontroleerd is en anders niet in de handel zou zijn, ik ben geen specialist. En ik drink het niet voor de smaak maar tegen de dorst, want anders ga je dood.

Volgende keer: leidingwater.

Deze post is de eerste in een reeks van drinkwatergerelateerde posts. Elke post legt een deel uit van de voorzorgen die ik heb genomen om steeds voldoende drinkwater in huis te hebben. De inleidende post lees je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>