opeigenhoutje_lijstjes

Prepperlijstjes

Ik heb ondertussen uitgemaakt dat ik – naast het huis prepgewijs op orde krijgen – een paar ‘packs’ wil gaan samenstellen. Hieronder enkele eerste prepperlijstjes.

Ik voorzie een pack – een draagtas – voor thuis en eentje voor onderweg. Die voor thuis is een grote tas om mee op pad te nemen indien het huis onbewoonbaar zou blijken, en die voor onderweg is een kleinere tas met als doel net om thuis te geraken.

Ik heb me ondertussen wat meer kunnen verdiepen in de preppermaterie en wat me meteen opvalt, is het grote aantal webshops dat zich hier reeds op toelegt. Op verschillende sites kan je kant-en-klare gevulde evacuatietassen, geraakthuistassen en zelfs hele prepperkasten kopen.

Vast staat dat het niet goedkoop is je kant-en-klaar pakketje veiligheid te kopen.

Wat ik dan ook wil onderzoeken, is welke zaken ik echt NODIG heb, want de verleiding bestaat om gewoon gigantisch hard gadgets te gaan shoppen. Hebbedingetjes die je dan achteraf eigenlijk niet nodig blijkt te hebben…

De packs

Voor onderweg: De geraak thuis tas
Voor thuis: De evacuatie tas

En verder

In alle packs zou ik een mini survival kit willen steken. Ook ga ik de wagen voorzien van extra gear, zodat deze een zo goed mogelijk bug out vehicle wordt. En tot slot moet ik ook eens dringend een EHBO inventaris maken, zowel voor wat de thuisapotheek betreft als voor de EHBO kits in de wagen, de hide-out en de packs.

UPDATE 06/02/2014

Ik las ondertussen op het preppers.nl forum ook nog dat er zoiets als een Every Day Carry (EDC) pack bestaat. Uit te maken of ik dit nog al een apart pack moet zien of dat het deel uitmaakt van de geraak thuis tas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>